+100
hotels

16
països

+12.000
habitacions

MAYOR
GRUPO
TURÍSTICO

de Portugal

El punt de partida

El 2013, Pestana Hotel Group està en plena expansió tant nacional com internacional. Cada hotel s’encarrega independentment de l’emissió de les factures i comencen a sorgir disputes i ineficiències amb aquesta gestió: les factures tarden a arribar al destinatari. Pestana també identifica errors a les factures i disputes amb els clients que, moltes vegades, són tractades fins 3 setmanes després de l’emissió d’aquestes. Totes aquestes casuístiques endarrereixen el pagament dels clients, doblant en moltes ocasions el període establert contractualment amb cada un d’ells.

Davant d’aquesta situació, Pestana Hotel Group decideix recórrer a un partner tecnològic per digitalitzar el seu procés de facturació.

Els errors a les factures són tractats fins 3 setmanes després de l’emissió d’aquestes.

Bavel compleix amb els nostres requisits i és capaç d’adaptar-se a la realitat del nostre negoci

MARTA CAROLINO
Accounts Receivable Manager
a Pestana Hotel Group

La solució

Pestana Hotel Group digitalitza l’emissió de les seves factures B2B amb Bavel Billing. Per a posar en marxar el servei, Bavel s’integra amb el PMS de la cadena hotelera, Opera. En una primera fase d’implantació, la plataforma de facturació electrònica es connecta automàticament amb els clients que ja formen part de la xarxa Bavel. Per a la resta, es dissenya un pla d’onboarding, i s’integren en el sistema gradualment. També es realitzen formacions a tots els hotels en els quals s’implanta Bavel.

“Bavel compleix amb els nostres requisits i és capaç d’adaptar-se a la realitat del nostre negoci”, explica la Marta Carolino, Accounts Receivable Manager a Pestana Hotel Group.

Actualment, Pestana es connecta amb els seus principals clients B2B a través de Bavel.

Els resultats

Després d’implantar Bavel a 66 hotels de Pestana Hotel Group, la cadena hotelera ha doblat les factures processades per la plataforma sense necessitat d’ampliar recursos per a la gestió de factures. El 2019, Pestana emet més de 80.400 factures sense necessitat d’intervenció manual a través de la plataforma de facturació electrònica.

El benefici més gran que Pestana Hotel Group ha obtingut gràcies a Bavel és la reducció del cicle mitjà de cobrament: ja no hi ha endarreriments en l’emissió de factures i, en conseqüència, els cobraments es fan efectius dins del període acordat amb cada client, millorant així la relació entre ells. Amb un dels seus clients B2B més importants, Pestana ha accelerat encara més el període de cobrament: ha passat de cobrar a 60 dies a ferho en 45 gràcies a l’automatització del procés.

Els equips dels hotels ja no s’han de preocupar per les factures que enviem a través de Bavel”, explica Carolino. I és que, l’estalvi de temps i la reducció de tasques manuals és un altre dels beneficis que Pestana destaca després de la implantació de Bavel.

66 hotels
integrats
a Bavel

Estalvi de
temps

Reducción Reducció
del període mitjà
de cobrament:
+15 días
+80k factures emeses

Descarrega't el cas d'èxit aquí

Veure altres casos d'èxit